Lahden Keilahalli | Launeenkatu 5, 15100 Lahti | | Avoinna: ma-to klo 10.00-21.00 (XMeal 11.00-21.00) pe 10.00-22.00 (XMeal 11.00-22.00), la klo 11.00–22.00 (XMeal 11.00-22.00), su 12.00-19.00 (XMeal 12.00-19.00)

Ajankohtaista kilpailutoiminnasta


03.10.2018

Veteraanien Liitomylly käynnistyi

Veteraanien Liittymylly on päässyt tämän vuoden osalta taas vauhtiin ja ajankohtaiset tiedot kilpailusta löytyvät TÄÄLTÄ


Tonteri voittoon kovalla tuloksella!

24.09.2018

Tonteri voittoon kovalla tuloksella!

Valtti B.E.T. Erikoinen kisa on saatu päätökseen myös finaalin osalta. Voittajaksi selviytyi Juhani Tonteri Bay. Tonteri hallitsi finaalia oikeastaan lähdöstä maaliin.
Kuuteen ekaan sarjaan ei alle 235 livennyt kertaakaan ja oikeastaan viimeisen sarjan 202 oli ainoa kauneusvirhe Juhanin pelissä.

Podiumille yltäneet Ahokas Jape Bay ja Rikkola Juuso TPS ottivat molemmat hulppeat loppukirit kahteen viimeiseen sarjaan.
Japella oli kuudenteen sarjaan tulossa uran 54:s treba, mutta hieman liian tehokas heitto jätti pystyyn keilat 4 ja 9, viimeisen sarjan 257 sinetöi kakkostilan.
Juuso taasen heitti samaisen 257 kuudenteen sarjaansa ja jonotti sitten viimeiseen sarjaan alusta 11 kaatoa, mutta hänen viimeinen heitto meni hieman vajaaksi takapesältä jättäen pystyyn keilat 9 ja 10.

Finaalin lopputulokset TÄSTÄ


02.09.2018

Mika Luoto voittoon Finnish Mastersin avauskisassa

Mika Luoto keilasi voittoon Lahdessa sunnuntaina ja otti kauden ensimmäisen Finnish Masters kiertueen yleisen sarjan osakilpailuvoiton. Toisesta sijasta käytiin tiukkaa taistelua. Jari Ratia vei toisen sijan pisteen erolla Samuli Tiaiseen.

Finnish Masters kausi avattiin yleisen sarjan osalta sunnuntaina Lahdessa, jossa keilattiin VI Lahden Kesä -erikoiskilpailun loppukilpailu. Loppukilpailun selviytyneestä 32:sta keilaajasta paikalle saapui 29. Poissa olivat Niko Oksanen, Niko Liukkonen ja Ari Viljanen.

Alkukilpailussa keilattiin seitsemän jaksoa, joissa oli kaikissa eri rataolosuhde. Loppukilpailun olosuhde määräytyi sen mukaan, missä oli eniten suorituksia. Viides jakso, joka keilattiin 23.7.-4.8. tuotti eniten suorituksia (123). Olosuhde tuolla jaksolla oli 42 jalkaa, joka on helppo ja tulostaso sen mukainen.

Heti ensimmäisessä sarjassa oli selvää, että tulostaso tulee olemaan korkea, sillä lavalla oli paljon hyviä pelaajia. Vahvimman startin sai kotiyleisön suosikki Jesse Ahokas 278 sarjallaan. Yli 250 sarjoja ensimmäiseen sarjaan tuli peräti kuusi.
Yksi kilpailun ennakkosuosikeista, Pasi Uotila teki toiseen sarjaan 300-sarjan ja nousi kärkeen ohi Ahokkaan. Kolmesatanen oli Uotilan uran 119:s. Jesse Ahokas piti kärkipaikkaa seuraavat kolme sarjaa. Luoto nosti asemiaan pikkuhiljaa ja oli kilpailun puolessa välissä neljäs. Viidenteen hän teki 199 ja tippui kahdeksanneksi.
Loppua kohden jännitys tiivistyi. Uotila piti kärkipaikkaa kuuden sarjaan jälkeen pistein 1469. Pisteen päässä oli Jesse Ahokas. Seuraavina tulivat Pyry Puharinen ja Jari Ratia. Seitsemännessä sarjassa Luoto otti kärkipaikan ensimmäisen kerran tuloksella 1705. Toisena ennen viimeistä sarjaa oli Puharinen, 1699, ja kolmantena Uotila, 1676. Viimeisessä sarjassa konkari Luoto ei ollut yllätettävissä. Viimeiseen sarjaan hän teki 253 ja pokkasi voiton kahdeksan sarjan tuloksella 1958.

Luoto oli hyvillä fiiliksillä voiton jälkeen.
- Kova kattaus oli radoilla ja hyvin täytyi pelata voittoon, hän kertoi. Suurissa vaikeuksissa Luoto ei päivän aikana ollut.
- Pystyin toteuttamaan aika hyvin pelisuunnitelmaa. Reaktio oli hyvä oikeastaan viidettä sarjaa lukuun ottamatta, Luoto jatkoi. Finnish Mastersia Luoto pelaa mahdollisuuksien mukaan.
- Eiköhän jonkin verran tule pelattua niitä kilpailuja. Uskon, että kiertue aktivoi pelaajia ja on kiva seurata pistetilannetta, Luoto päätti.

Toisesta sijasta käytiin tiukkaa kamppailua ja toiseksi nousi mahtikirillään Jari Ratia. Hän teki viimeisen sarjan alkuun kymmenen kaadon jonon. Kympin toinen heitto jätti pystyyn ysikeilan. 289 lopetus toi hänelle tulosta 1930 pistettä ja toisen sijan pisteen erolla Samuli Tiaiseen. Kolmanneksi keilannut Samuli Tiainen, päätyi tasapisteisiin Pyry Puharisen kanssa, mutta Tiaisella ei ollut tasoituksia ja Puharisella oli, joten Samuli vei kolmossijan. Seuraavina tulivat Uotila, Ahokas sekä Timo Raatikainen.

Lahdessa keilataan seuraavaksi Valtti B.E.T.:n kilpailua, joka alkaa maanantaina.

Tulokset tästä

Olli Pakonen


02.09.2018

VI Lahden Kesä ABCD-kilpailun finaali pelattu

Lahden Keilahallissa startattiin aamulla VI Lahden Kesä kilpailun finaalipäivä. Ensin keilattiin ABCD-kilpailun loppukilpailu, jossa voittoon keilasin Bayn juniori (kuvassa keskellä) Roni Leskinen tuloksella 1811.
Toiseksi viimeisessä sarjassa itsensä nosti Jytkyn Antero Rautiainen (1764) ja kolmas oli Bayn Sulo Hietala (1745).

Klo 16.00 aloitetaan avoimen kilpailun finaali, joka on myös SKL:n Finnish Mastersin osakilpailu. Tulkaa seuraamaan!

Tulokset löydät tästä


03.06.2018

Baylaiset Tourien voittoihin

Bayn Krista Pöllänen ja Sulo Hietala keilasivat Lahti Bowling Tourin voittoihin.

Viikonloppuna saatiin päätökseen koko kauden ajan kestänyt Lahti Bowling Tour.
Alkukilpailuun kuului yhteensä 13 osakilpailua, jotka pelattiin Lahden erikoiskilpailujen yhteydessä.
Sekä karsinnat että finaali pelattiin kahdessa sarjassa, Veteraanit ja Avoin.

Aloitetaan Avoimen -sarjan finaalista, johon selviytyi karsinnan 15 eniten pisteitä kerännyttä sekä lisäksi kaksi parasta BCD-luokan pelaajaa, paras yleisen/seniorisarjan nainen, paras senioirisarjan mies sekä paras juniori. Ensin keilattiin 5 sarjaa amerikkalaisittain, jonka jälkeen 8 parasta jatkoivat round robin -peleihin.

Kärkinelikko hahmottui jo ensimmäisten viiden sarjan aikana ja vain sisäinen järjestys muuttui lopputuloksiin. Parhaiten aloitti Sinisten Samuli Tiainen sarjallaan 279. Ensimmäisen osion vei kuitenkin ylivoimaisesti Starmenin Kari Onnila tuloksella 1202. Tiainen oli toinen (1181), TPS:n Juuso Rikkola kolmas (1172) ja Krista Pöllänen neljäs (1159).

Hurjat tulokset jatkuivat round robinissa. Pöllänen aloitti 269, jonka jälkeen tuli kaksi hieman heikompaa sarjaa. Loppuun tuli kuitenkin sarjat 258, 257, 216 ja 232, mikä oli muille liikaa. Yhteistuloksella 2937 Pöllänen vei avoimen tourin voiton ja 600 euron potin. Tiainen oli lopulta toinen, Rikkola kolmas ja Onnila neljäs.

Pöllänen oli hieman yllättynyt voitostaan:

-Alku lähti hyvin käyntiin ja oli mukavaa pelata reunassa. En muista miten pelasin tällä olosuhteella alkukilpailussa ja alussa katsoin vain vähän mistä muut heittävät. 5 sarjan jälkeen keli alkoi kuivumaan nopeasti, ja piti tehdä muutoksia eikä saanut heittää liian kovaa. Meni kuitenkin yllättävän hyvin. Selkä oli vähän kipeä, joten piti keskittyä siihen ja samaan hyviä heittoja.

-Kausi on mennyt tosi hyvin ja kiva kun näin kesälläkin saa olla vielä finaaleissa. Tämä on tälläistä mukavaa harrastelijan keilaamista ja itsensä voittamista. Kesällä heitän ainakin Lahden Kesäkisaa, Pöllänen kertoo.

Sitten Veteraani -sarjan finaaliin, jossa karsinnan 16 parasta sekä näiden ulkopuolelta 4 parasta veteraaninaista keilasivat ensin 5 sarjaa ja sen jälkeen kolmen parhaan pudotuspelit.

Viisi sarjaa menivät todella tasaisissa tunnelmissa ja pudotuspelipaikat ratkesivat vasta viimeisillä heitoilla. Kolme parasta olivat Bayn Sulo Hietala (1050), Falconsin Veijo Auer (1020) ja KV-Lahden Timo Pylkkänen (1018).

Ensin vastakkain olivat Auer ja Pylkkänen. Auer aloitti reiällä, mutta sai sen jälkeen pelinsä sujumaan samalla kun Pylkkänen ei saanut peliään kulkemaan. Auer voitti ottelun luvuin 206-177.

Lopuksi vastakkain olivat vielä Auer ja Hietala. Ottelu oli tasaisen tiukka, mutta viimeiseen ruutuun Auer teki tyhjän ja Hietala paikkasi. Täten voittajaksi keilasi Hietala tuloksella 206.

Avoimen-sarjan tulokset

Veteraani-sarjan tulokset


27.05.2018

Lahti-Bowlingin mestarit selvillä

Lahti-Bowling Mestaruuuskisojen voittoihin keilasivat Bayn Jesse Ahokas, Valtti B.E.T :n Hannu Jääskeläinen sekä jo kolmatta kertaa peräkkäin Bayn Piitu Viianen.

Naisten kilpailussa parhaiten aloitti Bayn Hannele Impola sarjalla 221, mutta heti seuraavassa sarjassa Piitu Viianen otti kärkipaikan itselleen ja piti sen hallussaan loppuun asti. Viianen voitti lopulta ylivoimaisesti tuloksella 1485 jättäen toiseksi sijoittuneen Impolan 192 pisteen päähän.

Vasta 15-vuotiaalle Viiaselle voitto oli jo kolmas peräkkäin.

-Ennen finaalia jännitti paljon, mutta olen paineen alla parhammillani. Peli alkoi kuitenkin sujaamaan heti alusta ja oli kiva heittää. Kisassa ainoana ongelmana oli paikkaaminen mutta onneksi kaatoja tuli paljon. Heitin koko finaalin roto gripin All-Out Show Off -pallolla, joka porattiin minulle tällä viikolla. Olen tosi tyytyväinen peliini.

Jo kymmenen vuotta keilannut Viianen kuuluu junioreiden maajoukkueeseen.

-Tavoitteena minulla on päästä ensi keväänä Riikassa pelattaviin junioreiden EM-kilpailuihin. Tulevaisuudessa haluaisin päästä pelaamaan myös Sm-liigaa.

Miesten M-A -kilpailussa kärjen erot olivat jo pienempiä. Naisten sarjan tapaan voittajaksi saatiin juniori, kun voittoon keilasi Jesse Ahokas tuloksella 1345 jättäen isänsä, Bayn Jarmo Ahokkaan, toiseksi kolmen pisteen erolla.

Miesten B-C-D -kilpailussa ei suuria yllätyksiä nähty. Voiton vei Hannu Jääskeläinen tuloksella 1234, toiseksi sijoittui GK:n Petri Uotinen (1188) ja kolmanneksi Bayn Miska Viljanen (1172).

Alkukilpailun yhteydessä ratkottiin myös joukkuemestaruudet. Miehissä voiton vei Bay 2 -joukkue, johon kuuluivat Jesse Ahokas, Jarmo Ahokas, Harri Heikkilä sekä Wiljami Hämäläinen. Myös naisten puolella voittoon keilasi Bay 2 -joukkue jäseninään Krista Pöllänen, Pinja Pöllänen, Eliisa Hiltunen ja Tea Mattila.

Naisten tulokset

Miesten M-A tulokset

Miesten B-C-D tulokset


13.05.2018

Susiluoto kukisti konkarit

AS:n Simon Susiluoto jätti taakseen kokeneet konkarit Falconsin ja Kopelon Kevätkisan finaalissa. Voitto irtosi kuuden sarjan yhteistuloksella 1370.

Lahdessa pelattiin sunnuntaina kevään viimeisen erikoiskilpailun finaali. Paikalle saapui yhteensä 21 keilaajaa, jotka pelasivat amerikkalaisella pelitavalla 6 sarjaa. Finaalin tulostaso pysyi maltillisena, eikä suurta draamaa nähty.

Bayn Jesse Ahokas teki ensimmäiseen sarjaan 280 ja otti näin kärkipaikan. Vahvasti aloittivat myös Simon Susiluoto (247), Pinjetsin Sami Luoto (258) sekä Starmenin Olavi Mäkelä(274). Seuraavien sarjojen aikana myös SBF:n Jouni Helminen ja Sinisten Samuli Tiainentekivät vahvaa nousua kärjen tuntumaan. Peli pysyi tasaisena loppuun asti ja ennen viimeistä sarjaa järjestys oli Ahokas (1148), Susiluoto(1123), Helminen (1114) ja Tiainen (1111).

Viimeiseen sarjaan Susiluoto teki 246 ja otti siten voiton 41 pisteen erolla toiseksi sijoittuneesta Ahokkaasta. Helminen oli lopulta kolmas ja Sami Luoto neljäs.

- Pelasin alkukilpailun eilen, olosuhde oli tänään samanlainen eikä paljon muuttunut pelin aikana. Pallona oli Motivin Trident sekä Stormin Marvel Pearl. Tähän asti kausi on mennyt kohtalaisesti, seuraavana on sm-kisat ja sitten pidän taukoa, Susiluoto kertoo.

Seuraavat kaksi viikkoa Lahdessa keilataan Lahti-Bowling Mestaruuskilpailuja, ja uudet mestarit selviävät sunnuntaina 27.5. pelattavassa finaalissa.

Finaalin tulokset


15.04.2018

Rikkola vahvalla loppukirillä voittoon

TPS:n Juuso Rikkola otti vahvan loppukirin ansiosta voiton RKM-Keilaajien Kevätkisan finaalissa.


Lahdessa keilattiin sunnuntaina RKM-Keilaajien Kevätkisan finaali. 14 pelaajaa heittivät ensin 5 sarjaa, jonka perusteella 8 parasta jatkoivat vielä 4 sarjaa. Parhaiten aloittivat Pinjetsin Mika Luoto sekä SBF:n Jouni Helminen. TPS:n Juuso Rikkolan alku ei näyttänyt lupaavalta, kun kahteen ensimmäiseen sarjaan tulokseksi tuli vain 386. Seuraavaan sarjaan Rikkola teki kuitenkin 279 ja nosti näin itsensä takaisin kärkikamppailuun.


Viiden sarjan jälkeen kolmen kärki oli Luoto (1243), Helminen (1205) ja Falconsin Veijo Auer(1198). Tässä vaiheessa Rikkola oli vasta viidentenä tuloksella 1135, mutta teki koko ajan vakuuttavaa nousua kohti kärkeä. Ennen viimestä sarjaa näytti vielä siltä, että voitosta kamppailevat Luoto ja Auer. Rikkolan vahva loppukiri oli kuitenkin liikaa muille, kun neljään viimeiseen sarjaan tulokseksi tuli 988. Finaalin voitto irtosi yhdeksän sarjan kokonaistuloksella 2123.


-Kaksi ensimmäistä sarjaa meni aivan pieleen, ja mietin tuleeko tästä mitään. Kolmannella sarjalla pääsin kuitenkin takaisin peliin mukaan ja loppuun menin heitto kerrallaan. Lopussa tiesin, että tämä on omissa käsissä. Ysiruutuun tuli surkea heitto ja mietin, että tähänkö tämä meni. Onneksi loppuun tuli kuitenkin kaatoja. Olosuhde tuntui samalta kuin alkukilpailussa ja pelasin samalla idealla. Pallon vaihto osui kohdalleen, kun tajusin vaihtaa ajoissa. Ensimmäisissä sarjoissa pallona oli Motivin Jackal Rising ja kahdessa viimeisessä sarjassa Stormin Son!Q, Rikkola kertoo.

Rikkolan kevät jatkuu aktiivisesti keilailun parissa:

-Tänä aamuna heitin karsinnan Riihimäellä sekä täällä Lahdessa ja sitten vielä tämän finaalin, joten ensi viikolla pidän pari päivää taukoa. Sitten parin viikon päästä on nuorten sekä miesten Sm-kisat. Kesällä menen mahdollisesti pelaamaan EBT:tä jos työt sen mahdollistaa.


Lahden seuraava erikoiskilpailu, Falconsin ja Kopelon Kevätkisa, on jo alkanut ja karsintaa jatkuu 12.5. asti.

Finaalin tulokset


06.04.2018

Junnut kokoontuvat Launeelle

Tulevana viikonloppuna Lahdessa keilataan Junnu Tourin viimeinen osakilpailu, ennen huhtikuun lopun Grande Finalea Kupittaalla.

Ensimmäiset karsintasuoritukset heitetään tänään perjantaina klo 16.45 alkavassa kilpailuerässä ja yhteensä mittelöidään viidessä erässä. Suurin osa keilaajista nähdään radoilla lauantaina klo 13.30 alkavassa erässä sekä sunnuntaina klo 12.30. Kaiken kaikkiaan tähän DV8-osakilpailuun on ilmoittautunut alustavasti 97 juniorikeilaajaa. Kuuden sarjan karsinta keilataan eurooppalaisella pelitavalla.

Kun viimeiset karsintaerät sunnuntaina on keilattu, luvassa on noin klo 15.00 alkavat finaalit. Tytöille sekä pojille on omat loppuottelunsa. Tytöistä jatkoon menee 7 parasta ja pojista 15. Innolla jäämme seuraamaan ketkä finaaliin selviävät ja millaisia suorituksia saamme seurata mm. juuri junioreiden EM-kilpailuista kultamitalikaulassa palanneelta keilaseura Bayn Jesse Ahokkaalta.


Junnu Tourin nettisivusto


01.04.2018

Tonteri jännitysnäytelmän voittoon

Tänä keväänä keilaseura Bayn erikoiskilpailu kulki nimellä Lahden Autolasikeskus Open. Jännitysnäytelmän vei lopulta Bayn Juhani Tonteri yhden kaadon erolla TPS:n Juuso Rikkolasta.

Lahdessa saatiin sunnuntaina päätökseen neljä viikkoa kestänyt Lahden Autolasikeskus Open. Alkukilpailuun osallistui yhteensä 336 keilaajaa, joista 28 selvitti tiensä finaaliin.

Finaaliin saapui 24 keilaajaa, jotka pelasivat 7 sarjaa amerikkalaisittain. Ensimmäinen sarja oli melko tasainen, parhaiten aloittivat Falconsin Pertti Paksunen 277 ja Bayn Wiljami Hämäläinen 265. Seuraavissa sarjoissa sekä TPS:n Juuso Rikkola, että Bayn Juhani Tonteritekivät nousun kärkinelikkoon. Vielä kuuden sarjan jälkeenkin tilanne oli edelleen näiden neljän erittäin tasaista kamppailua.

Viimeiseen sarjaan lähdettiin järjestyksessä Rikkola (1403), Paksunen (1362), Tonteri (1355) ja Hämäläinen (1352). Varsinainen jännitysnäytelmä käytiin kuitenkin lopulta Rikkolan ja Tonterin välillä. Tonteri aloitti kahdeksan kaadon jonolla ja Rikkola puolestaan pelasi ehjää peliä. Tonteri teki ysiruutuun reiän ja ratkaisu meni viimeiseen kymppiruutuun. Rikkolan tulokseksi tuli 1616 ja voittaakseen Tonteri tarvitsi loppuun kolme kaatoa. Ne hän myös teki, tosin hieman tuuria oli matkassa. Myös Tonterin tulokseksi tuli siten 1616, mutta kun voittajan tasapelitilanteessa ratkaisee finaalissa tehtyjen kaatojen määrä, vei Tonteri voiton vain yhden kaadon erolla. Tonterin sarjat olivat 245, 233, 200, 248, 215, 214 ja 261.


-Pelasin hyvän päivän ja pallona Trackin Alias oli erinomainen valinta. Täällä (Lahdessa) täytyy aina keilata hyvin jos haluaa voittaa. Nytkin tuli tiukka kisa eikä voitto tullut helpolla. Oli hieno tapa voittaa, kun tiesin että tarvitsen loppuun kolme kaatoa. Lisäksi oli tietysti hienoa voittaa oman seuran kisa, sitä en ole tainnut ennen tehdä. Jäi hyvä fiilis. Pelasin alkukilpailun eilen ja tänään olosuhde oli ehkä hieman hitaampi, mutta ei mitään suuria eroja, Tonteri kertoo.

Kevään suunnitelmat ovat Tonterilla melko rauhalliset.
- Seuraava tavoite on Sm-kisat ja tietenkin Sm-liiga finaalit. Meille on tulossa perheenlisäystä, joten se rauhoittaa keilaamista. Kesällä lähden mahdollisesti ulkomaille pelaamaan jos ehdin.

Hämäläinen sijoittui lopulta kolmanneksi ja viimeiseen sarjaan 266 tehnyt PC:n Jarno Aaltoneljänneksi.

Lahden seuraava erikoiskilpailu on Lahden RKM-Keilaajien Kevätkisa, jota keilataan 1.-14.4.2018 .

Finaalin tulokset


04.03.2018

Salonen ei yllätettävissä

Maajoukkuetehtävistä jo toista kertaa eläköitynyt Petteri Salonen loisti Lahdessa viikonloppuna. Starmenin finaalissa hän päästi muut iholle, mutta ei ohi.

Lahdessa on jälleen saatu erikoiskilpailu päätökseen ja tällä kertaa se oli Starmenin erikoiskilpailu, jossa oli voittajalle luvassa 700€. Karsintaan osallistui kaikkiaan 173 keilaajaa ja 1600 pisteen ylittäneitä tuloksia nähtiin kaksi. Ne keilasivat karsinnan voittanutPetteri Salonen (1616) ja Juhani Tonteri (1602).

Finaalista odotettiinkin varsin kovatasoista, mutta ihan niin kovatasoista siitä ei lopulta tullut, kun olisi karsinnan perusteella voitu olettaa. Liekö syynä ulkona muuttunut lämpötila vai kenties aikaisemmin sunnuntaina alkaneeseen erikoiskilpailuun ajettu uusi radanhoito. Vaikka aluksi näytti, että TKK:n Petteri Salonen keilaa ylivoimaiseen voittoon, saatiin viimeisessä sarjassa ja vielä viimeisessä ruudussakin jännittää. Petteri teki omien sanojensa mukaan kerrankin vaadittavan tuplan 10-ruutuun ja varmisteli sillä voittonsa.

-On ollut MM-kilpailuiden jälkeen vähän niin sanotusti pajatso tyhjä ja joten pohjalle ei ole sellaista keilailukestävyyttä. Tämä näkynyt huonoina heittoina tiukoissa tilanteissa. Nyt tiesin että tupla ja hyvä avaus niin silloin on omissa käsissä. Vaikka keilailu on ei ole tuntunut niin hyvältä, niin isoja tuloksia silti tullut, kertoi kuusi sarjaa voittonumeroihin 1469 päättänyt Salonen.

Salonen siis hallitsi peliä melkein alusta asti sarjoin 258, 236, 249, 263 mutta sitten sarja 205 avasi oven muillekin pelaajille. Voitosta viimeisessä sarjassa vielä taistelivat Pinjetsin Mika Luoto, Valtti B.E.T.:in Niki Järvinen sekä hyvän nousun tehnyt Bayn Juhani Tonteri. Salonen kuitenkin sai kaatoruletin jälleen rullamaan ja viimeisessä sarjassa vaihdettu pallo toi lopulta tulosta 258, jonka ansioista hän kukisti toiseksi tulleen Luodon 31 pisteellä. Luodosta puolestaan Tonteri jäi kahdeksan pisteen päähän. Nuori Niki Järvinen sekä tuore halliyrittäjä Teemu Asplund ylittivät myös finaalissa 1400 pisteen rajan.

Bayn erikoiskilpailu on käynnistynyt Lahdessa, mutta seuraava suurempi kilpailu keilataan ensi viikonloppuna, kun vuorossa on Rankingin finaali. Huonosti Salosella menneeltä Ranking kiertueelta hän odottaa viimeisenä viikonloppuna paljon.

-Kevään ehdottomat tavoitteet ovat tuleva Ranking finaali sekä SM-liiga. Totta kai myös SM-kisat aina kiinnostavat, kertoi Salonen kevään tavoitteista.


Finaalin tulokset


11.02.2018

Niukin naukin voittoon

Lahdessa käytiin jännittävä keilailufinaali, jonka voittajaksi lopulta keilasi jo neljännen voittonsa tällä viikolla napannut Juuso Tiainen.

Viikko saatiin päätökseen ja samalla keilattiin loppukilpailu Lahden Keilaajien erikoiskilpailusta. Samaa tuttua uutista on kirjoitettavana tästä kilpailuista, kuten edellisestä joka päättyi kaksi viikkoa sitten. Viimeksi karsinnan kärkipaikoilla keikkui Riihimäen Sinisten Juuso Tiainen, joka vei lopulta myös finaalin. Tiainen vei tällä kertaa karsinnan tuloksella 1533 ja lopetti karsintapelinsä 300 sarjaan, joka oli ainoa mitä tässä kilpailussa nähtiin. Täysin itsevarmana voittaja ei kuitenkaan sunnuntain finaaliin lähtenyt.

-Heitin tulokset toisessa erässä (eli jo pelatuilla radoilla), joten finaalin alussa keilasin merkin verran ylempää. Jäi hirmuisesti seiska keilaa, pallo otti perällä liikaa kiinni ja ajattelin suoristaa linjaa. Sitten viimeiset kolme ja puoli sarjaa nurkatkin tippui, kertoi voittaja matkallaan kohti seuraavaa finaaliaan.

Finaali jo Tiaiselle jo tällä viikolla viides, joista neljästä hän oli keilannut voittoon. Tapiolassa hän omien sanojensa mukaan kompastui vasta neljännelle sijalle. Voitot oli napattu jo aikaisemmin viikolla Tuusulasta, Hämeenlinnasta ja Tapanilasta. Kiireellä mies lähtikin vielä kotihalliinsa Riihimäelle keilaamaan mestaruudesta, mutta myöhemmin saamiemme tietojen mukaan hän oli kilpailussa vasta toinen. Liekö vaikutusta sillä, ettei Lahdesta riihimäkeläiskolmikko ehtinyt kilpailun alkuun, vaan he aloittivat finaalin vasta ensimmäisen sarjan kuudennesta ruudusta. Lahdessa finaalin aikana sattunut pieni ratarikko ei varmasti aikataulua helpottanut, mutta tällaista se aktiivisesti keilailua hengittävän elämä välillä on.

Mutta vielä siihen loppuratkaisuun, koska voitto ei tullut Tiaiselle helposti. Ennen viimeistä sarjaa katsomossa supateltiin, että finaalin on kahden miehen kauppaa, Juuso Tiaisen tai Sami Luodon, joiden ero oli neljä pistettä. Kuusi sarjaa Tiainen lopulta keilasi lukemiin 1437, kun siihen viimeiseenkin, hieman kiireellä heitettyyn sarjaan syntyi 239. Hänestä vain seitsemän pisteen päähän jäi Hyvinkään Pinjetsin Sami Luoto, jolla oli myös hieman epäonneakin lopussa. Hän heitti toiseksi viimeisessä ruudussa keilasta 2 ohi ja viimeisessäkin ruudussa keila 7 jäi ikävästi heilumaan, mutta ei kaatunut.

Ennen viimeistä sarjaa SKL:n puheenjohtaja ja TKK:ta edustava Perttu Jussila oli jo yli 50 pisteen päässä johtajasta, mutta niin vain tultiin voittokamppailuun mukaan. Alkuun kun tuli 9 kaadon jono, peli oli omissa käsissä ja vielä kaksi kaatoa tarvittiin. Valitettavasti pystyyn jäi keila numero 2, sarjaksi 279 ja tuloksella 1425 pokattiin lopulta prossia.


Finaalin tulokset


28.01.2018

Tiainen omilla luvuillaan Lahdessa

Lahdessa keilaseura Golf-Keilaajien kilpailussa oli varsin korkea tulostaso, niin karsinnassa kuin finaalissakin. Voittajaksi keilasi ylivoimaisesti Sinisten Juuso Tiainen.


Karsintaa käytiin 14.-27.1. ja alkukilpailun jälkeen kärkipaikalla oli monelle lahtelaiselle uusi tuttavuus. Kovimman tulokseen kuuteen sarjaan keilasi latvialainen, mutta Amerikassa asuva ammattilaiskeilaaja Diana Zavjalova. Hänen tuloksensa oli 1559 (ka. 250), mutta tämä sisälsi 84 pistettä tasoituksia. Zavjalovan lisäksi Lahdessa nähtiin vierailulla myös ammattilaiskeilaajat Thomas Larsen sekä Bill O´neill, jotka tulivat päiväksi vierailemaan Lahteen Ballmaster Open -turnauksen jälkeen.

Sunnuntaina käyty finaali mentiinkin karsinnan tulosten mukaisesti, kun Zavjalova ei ymmärrettävästi osallistunut loppukilpailuun. Kuuden sarjan finaalissa voittoon ylivoimaisesti keilasi Juuso Tiainen, tuloksella 1551 (ka. 259). Hän oli karsinnassa toinen naisammattilaisen jälkeen. Kolmas karsinnassa oli Sami Luoto, joka keilasi toiseksi sunnuntaina ennen Simon Susiluotoa. Parivaljakko Luoto ja Susiluoto jäivät yli 130 pisteen päähän voittajasta. Kolmikon lisäksi myös Juuso Rikkola ja Jussi Domin keilasivat sunnuntaina yli 233 pisteen keskiarvolla.

Tiainen on tuttu näky finaaleissa ympäri Suomen ja mies on keilannut tässä vaiheessa kautta jo 776 kilpailusarjaa, joka on neljänneksi eniten koko Suomessa. Seuraava kilpailu onkin jo tiedossa keskiviikkona Vantaalla, Shoot Out parikilpailu yhdessä Linus Boströmin kanssa. Tiainen pyrkii kuluvalla kaudella samaan kun edellisillä kausilla, pääsisi osallistumaan yli 70 finaaliin. Tällä hetkellä vauhti on sama kuin aikaisempina vuosina. Voittaminen on Tiaiselle myös tuttua juttua, mutta edelleen hän siitä osaa nauttia. Lahdessa tullut voitto oli tälle vuodelle toinen.

-Voittaminen on aina mukavaa, vaikka nyt sen enempiä odotuksia ei ollutkaan, kun olin koko viikonlopun töissä. Päätin, että yritän heittää kuusi sarjaa hyviä suorituksia ja nyt se onnistui loistavasti. Reaktio radalla ja keiloissa oli sen mukainen.


Lahden mestareita selvillä

Lahdessa keilatiin GK:n kilpailun aikana myös junioreiden, senioreiden sekä veteraanien mestaruuskilpailuita. Mestareiksi keilasivat Jesse Ahokas, Jaakko Polttila, Pentti Metso sekä Leena Pylkkänen. Kilpailuiden yhteydessä käytiin myös parikilpailut. Onnittelut mestareille!
Linkki mestaruuskilpailuiden tuloksiin löytyy alta.Finaalin tulokset


Mestaruuskilpailuiden tulokset


24.01.2018

Miesten SM-liiga Lahdessa viikonloppuna

Miesten SM-liiga jatkuu viikonloppuna Lahdessa. Edellisten kierrosten jälkeen kärkipaikkaa pitää lahtelainen Keilaseura Bay. Ottelut ovat lauantaina klo 11-19 ja sunnuntaina klo 10-17. Tervetuloa kannustamaan!

Lue uutinen aiheesta Keilailuliiton sivuilta.

Uutisarkisto

03.10.2018

Veteraanien Liitomylly käynnistyi

24.09.2018

Tonteri voittoon kovalla tuloksella!

02.09.2018

Mika Luoto voittoon Finnish Mastersin avauskisassa

02.09.2018

VI Lahden Kesä ABCD-kilpailun finaali pelattu

03.06.2018

Baylaiset Tourien voittoihin

27.05.2018

Lahti-Bowlingin mestarit selvillä

13.05.2018

Susiluoto kukisti konkarit

15.04.2018

Rikkola vahvalla loppukirillä voittoon

06.04.2018

Junnut kokoontuvat Launeelle

01.04.2018

Tonteri jännitysnäytelmän voittoon

04.03.2018

Salonen ei yllätettävissä

11.02.2018

Niukin naukin voittoon

28.01.2018

Tiainen omilla luvuillaan Lahdessa

24.01.2018

Miesten SM-liiga Lahdessa viikonloppuna

Lahden Keilahalli | Launeenkatu 5, 15100 Lahti | | Avoinna: ma-to klo 10.00-21.00 (XMeal 11.00-21.00) pe 10.00-22.00 (XMeal 11.00-22.00), la klo 11.00–22.00 (XMeal 11.00-22.00), su 12.00-19.00 (XMeal 12.00-19.00)